Cum să proiectezi o cămară funcțională în bucătărie?

Cum să proiectezi o cămară funcțională în bucătărie?

Proiectarea unei cămări se poate dovedi a fi o provocare. Ar trebui să vă amintiți despre alegerea corectă a locului, aranjamentul funcțional și despre menținerea condițiilor potrivite. O cămară de casă este un loc în care se vor depozita alimente, astfel încât temperatura și ventilația trebuie să fie la un nivel adecvat.

Găsiți spatiul potrivit

Prima provocare pentru designer este de a amenaja spatiul pentru cămară. Uneori, deja în proiectarea unei case sau a unui apartament este prevăzută o cameră suplimentară – cel mai adesea situată direct în vecinătatea bucătăriei, uneori în vecinătatea garajului sau a subsolului. Cu toate acestea, un astfel de spațiu nu este întotdeauna la dispoziția designerului.

Dacă nu avem o cameră separată, putem folosi tot felul de nișe sau celule. Este suficient să le separați cu o ușă glisantă, obținând astfel spațiu de depozitare. Tipul de închidere este selectat pentru decorul bucătăriei. Putem, de exemplu, să folosim o intrare ascunsă în clădirea bucătăriei. Această soluție funcționează bine atât pentru o adâncitură, cât și pentru o cameră de utilitate specială.

O altă modalitate de a găsi spatiul potrivit poate fi de a sublinia prezența cămarei în design. Intrarea poate fi tratată ca un element decorativ suplimentar al bucătăriei, care va da un caracter complet nou. Indiferent dacă dorim să ascundem intrarea sau să o expunem – ușile glisante par a fi cea mai bună soluție. Ele nu necesită spațiu suplimentar în fața în cămară (spațiu pentru deschiderea ușii).

Ușile glisante nu sunt, desigur, singura soluție. De asemenea, puteți proiecta uși pliabile, care, de asemenea, nu necesită spațiu special. Încă o soluție este să ascundeți cămara în spatele unei perdele. Acest lucru este valabil mai ales în interioarele proiectate într-un stil rustic sau scandinav.

Cel mai dificil spatiu de desenat este spatiul dintr-o bucătărie foarte mică, unde nu există nișe care pot fi acoperite sau separate. Adesea, singura soluție în acest caz este proiectarea unei cămări sub forma unei coloane extractibile sau un turn, adică pentru a proiecta un corp de depozitare înalt în bucătărie. Aceasta nu este o cămară reală, dar funcționează bine pentru depozitarea conservelor în apartamente mici și vă permite să mențineți ordinea.

Găsiți locul potrivit

Prima provocare pentru designer este alegerea locului optim pentru cămară. Uneori, o cameră suplimentară este deja prevăzută în designul casei sau al apartamentului – cel mai adesea situat chiar lângă bucătărie, uneori lângă garaj sau subsol. Cu toate acestea, nu întotdeauna un astfel de spațiu este disponibil designerului.

Dacă nu avem o cameră separată, putem folosi tot felul de nișuri sau celule. Este suficient sa le despartim cu usi glisante, obtinandu-se astfel un loc de depozitare. Tipul de închidere este selectat în funcție de designul bucătăriei. Putem folosi, de exemplu, o intrare ascunsă într-o unitate de bucătărie. Această soluție funcționează bine atât pentru o nișă, cât și pentru o cameră specială.

O altă modalitate poate fi de a sublinia prezența unei cămară în design. Intrarea poate fi tratată ca un element decorativ suplimentar al bucătăriei care îi va conferi un caracter complet nou. Indiferent dacă vrem să ascundem sau să expunem intrarea – ușile glisante par a fi cea mai bună soluție. Nu au nevoie de niciun spațiu suplimentar în fața cămarei (spațiu pentru deschiderea ușii).

Desigur, ușile glisante nu sunt singura soluție. De asemenea, puteți proiecta uși pliante, care, de asemenea, nu necesită spațiu special. O altă soluție este să ascunzi cămara în spatele unei perdele. Acest lucru este valabil mai ales pentru interioarele proiectate în stil rustic sau scandinav.

Cel mai greu loc de amenajat este intr-o bucatarie foarte mica, unde nu exista niste niste care sa poata fi acoperite sau separate. Adesea, singura soluție într-un astfel de caz este să pregătiți o cămară sub forma unei hote, adică să proiectați un dulap de încărcare înalt în bucătărie. Nu este o cămară adevărată, dar este perfectă pentru depozitarea conservelor în apartamente mici și vă permite să păstrați lucrurile în ordine.

Amintiți-vă despre condițiile adecvate

Indiferent de locul în care decidem să construim o cămară, trebuie să ne amintim despre condițiile adecvate – deja din faza de proiectare. Cel mai important lucru este ca spatial din cămară să fie răcoros, uscat și ventilat corespunzător. Abia atunci produsele păstrate în cămară vor rămâne proaspete mult timp.

Condițiile optime de cămară sunt în jur de 10-15 grade Celsius și umiditatea aerului la nivelul de 55-65%. Prin urmare, cămara destinată depozitării produselor nu trebuie încălzită. Cămarele trebuie proiectate în cel mai răcoros loc posibil din bucătărie – cât mai departe de sursele de căldură. De asemenea, nu ar trebui să existe ferestre în interior.

Iluminatul adecvat trebuie planificat în interiorul cămarei. Merită să luați în considerare benzile LED care nu se încălzesc și nu emit căldură, ceea ce ajută la menținerea temperaturii cât mai scăzute. Benzile trebuie așezate astfel încât să ilumineze fiecare colț a cămarei.

O soluție practică este și proiectarea plăcilor gresiei si faiantei în interiorul cămarei – atât pe podea, cât și pe pereți. Pe de-o parte, vor ajuta la menținerea temperaturii potrivite, pe de altă parte, vor fi practice. Pereții și podeaua cămarei sunt deosebit de vulnerabile la murdărie – în cazul plăcilor de faianta si de gresie, menținerea lor curată va fi mai puțin solicitantă.

Ventilația este, de asemenea, foarte importantă într-o cămară bine proiectată. Cel mai bine este dacă este o ventilație gravitațională, îmbogățită cu un ventilator mecanic suplimentar. Aceste tratamente vor forța aerul să circule. Dacă există o fereastră în cămară, aceasta ar trebui să aibă funcția de desigilare.

Amenajări interioare pentru cămară

Doriți să aflați mai multe despre programul KD Max? Contactează-ne! Odată ce știm să asigurăm condițiile adecvate de temperatură și ventilație ale cămarei, ar trebui să ne asumăm provocarea de a proiecta un interior ergonomic. Fiecare centimetru și fiecare detaliu este important, deoarece suprafețele destinate cămarelor sunt de obicei mici. Spațiul pentru deplasarea în cameră trebuie să fie redus la minimum, dar să permită și utilizatorilor libertatea.

Planificarea ergonomică a unei cămare mici este o mare provocare. Cel mai important este spațiul de depozitare pentru conserve, tincturi și alte produse alimentare. În același timp, trebuie garantat accesul in toate colțurile – și în scopuri de curățare.

Proiectarea rafturilor și dulapurilor adecvate este, de asemenea, o provocare. Cămarile nu numai că au suprafețe mici, ci adesea și diverse tipuri de pante în care ar trebui să te încadrezi. Durabilitatea este un parametru foarte important al mobilierului. Fiecare dintre rafturi trebuie să fie suficient de rezistent și stabil pentru a garanta depozitarea în siguranță a produselor grele. Rafturile și dulapurile din cămară sunt întotdeauna supraîncărcate – sa nu uiti asta!

Amenajarea unor spații ergonomice, mai ales la fel de mici și solicitante precum cămarele, este o sarcină dificilă. Prin urmare, fiecare designer ar trebui să fie echipat cu instrumente convenabile, inclusiv un program de proiectare adecvat. Soluția dedicată amenajării bucătăriei este KD Max. Arta de a amenaja o nișă de bucătărie poate fii dificila, dar în programul KD Max se poate dovedi a fi simplă, rapidă și plăcută.

Descărcați Demo KD Max

Completați formularul de mai jos și veți primi un mesaj la adresa de e-mail furnizată cu un link pentru a descărca versiunea demo a programului KD Max împreună cu link-uri către videoclipuri cu instrucțiuni. Dacă nu primiți mesajul în 5 minute, vă rugăm să verificați folderul „Spam”.


    +40

    În ce scopuri caut software?




    * Vă vom trimite prin e-mail materialele de formare inițiale necesare pentru a începe munca profesională
    Administratorul datelor mele este TMSYS Group, reprezentat de compania TMSys ROM SRL Strada Cluj Nr7 300576 Timisoara. Furnizarea datelor mele este voluntară. Temeiul prelucrării datelor este consimțământul meu. Destinatarii datelor sunt entitățile care aparțin Grupului TM SYS și entitățile care prelucrează în numele administratorului. Am dreptul de a-mi retrage consimțământul în orice moment. Datele cu caracter personal vor fi prelucrate până la revocarea consimțământului meu, iar după o astfel de revocare, pentru perioada de prescripție a creanțelor la care administratorul are dreptul și în legătură cu administratorul. Am dreptul de a solicita administratorului accesul la datele mele cu caracter personal, rectificarea, ștergerea sau restricționarea prelucrării acestora, dreptul la portabilitatea datelor, precum și dreptul de a depune o plângere la autoritatea de supraveghere. În cazul în care am întrebări cu privire la prelucrarea datelor mele personale, am dreptul de a contacta responsabilul cu protecția datelor la adresa Strada Cluj Nr7 300576 Timisoara sau la adresa de e-mail: IODO@tmsys.com.ro
    Mai multe informații pot fi găsite în Politica de confidențialitate – AICI.